τροχιές

Με την πράξη να ανακαλύπτουμε αλήθειες και πάλι με την πράξη να τις ελέγχουμε και να τις αναπτύσσουμε.../Πράξη, γνώση και ύστερα πάλι πράξη˙ η μορφή αυτή της κυκλικής επανάληψης είναι ατελεύτητη.

Μάο ΤσεΤουνγκ


Το συμβάν δεν είναι ο Άλλος του Λόγου αλλά ο 'Αλλος της φιλοσοφίας, όπως ορίζεται σύμφωνα με την πλατύτερη έννοια της πολύπλοκης δομής του, αντί να ορίζεται μόνο με όρους ''παρουσίας".

Francois Laruelle




Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ-ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ (ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΗ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ή για ένα Μη-Φιλοσοφικό πεζογράφημα Θεατρικών διαλόγων)


ΠΕΤΡΑ,ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Έξω και ενάντια στα κυκλώματα του Θεάματος, των ματαιόδοξων χειρονομιών ΄΄τέχνης΄΄, πρέπει να προσπαθήσουμε στο άνοιγμα ενός χώρου διακίνησης ιδεών και έργων, που ανυπόγραφα και μέσω συλλογικών υπογραφών θα προσφέρονται ηλεκτρονικά. Κάθε θεατρική ομάδα και συγγραφέας, κάθε εγχείρημα που ενδιαφέρετε αποκλειστικά για την παραγωγή της δημιουργίας σε μαζική κλίμακα μπορεί να χρησιμοποιεί τα έργα που θα δημοσιεύονται εδώ.
Τα ΄΄πνευματικά δικαιώματα΄΄ μας τα μοιραζόμαστε με όλους εκτός εκδοτικών επιχειρηματικών ομίλων και Θεάτρων-επιχειρήσεων.



ΑΠΟ-ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΡΤΟΥΡO ( Ιταλός Ιησουίτης)
ΛΟΥΣΙΟ ΧΕΡΜΕΣ ( Ισπανός Αιρετικός)
ΡΕΖΑ ΑΧΡ-ΜΑΝ (Πέρσης νομάς-πολεμιστής)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΚΑΤΑΙΟΣ ( Έλληνας Αιγυπτιώτης περιηγητής)


ΧΡΟΝΟΣ: 1640

ΤΟΠΟΙ: ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ,ΠΕΡΣΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΤΣΕΧΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: Θεατρικοί μονόλογοι και διάλογοι, ιστορικές αφηγήσεις, συνδυασμοί αρχαιολογίας και γεωλογίας, χρήση αποσπασμάτων Φιλοσοφίας-Θεολογίας της εποχής(Χριστιανισμός, Μανιχαισμός, Αιρέσεις, Επιστήμες).
Ένα έργο τρόμου και πολιτικής, θρησκείας και αθείας, επιστήμης και οραματισμού..ουτοπία-δυστοπία-ιστορία.

Στην Ευρώπη του Τριαντακονταετούς πολέμου και στην Μέση Ανατολή των αυτοκρατοριών. Η ζωή των λαών μέσα στην καταστροφή,η αναζήτηση της γνώσης και η λατρεία των Εξουσιών. Η τρομαχτική συνάντηση τεσσάρων κόσμων στον ομφαλό του από-κοσμου, στην πολιτεία της προιστορίας... Το βύθισμα στην ύλη,το πολιτικό Κακό,ο πνευματικός πόλεμος και τα τέρατα του. Η γραφή μίας απο-κοσμογονίας που όλοι φοβόμαστε και όλοι περιμένουμε

ΣΥΜΒΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου