τροχιές

Με την πράξη να ανακαλύπτουμε αλήθειες και πάλι με την πράξη να τις ελέγχουμε και να τις αναπτύσσουμε.../Πράξη, γνώση και ύστερα πάλι πράξη˙ η μορφή αυτή της κυκλικής επανάληψης είναι ατελεύτητη.

Μάο ΤσεΤουνγκ


Το συμβάν δεν είναι ο Άλλος του Λόγου αλλά ο 'Αλλος της φιλοσοφίας, όπως ορίζεται σύμφωνα με την πλατύτερη έννοια της πολύπλοκης δομής του, αντί να ορίζεται μόνο με όρους ''παρουσίας".

Francois Laruelle




Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Έγκατα




Εκεί που δεν έχει ονομασία παρα η φωτιά και το βουητό της απειράριθμης γέννας, εκεί που δεν είναι τόπος γιατι δεν έχει σταθερά και το έδαφος αλλάζει για να γίνει πλάσμα, εκεί φτάσε και πάλεψε να κατοικήσεις.

Εκεί που η όραση δεν υπάρχει γιατί οι διαστάσεις είναι ζωντανή ύλη και ο λόγος είναι μια ανοησία μπροστά στο αργόσυρτο ετοίμασμα της δημιουργίας, εκεί στάσου και γίνε με τα έγκατα ένα.

Εκεί που δεν υπάρχει πνεύμα κανένα και καμία διέξοδος σκέψης, εκεί που το κέντρο και τα άλλα σημεία είναι χωνεμένα απο την καύση, εκεί που ο κόσμος είναι κλεισμένος ως να ξεσπάσει, εκεί μείνε.

Εκεί που πας και εκεί που φτάνεις δεν είσαι ζώο ούτε Θεός δεν είσαι εσύ η αρχή Παντός. Εκεί μείνε εκεί αφήσου, εκεί βαφτίσου και γύρνα πίσω.


Balthasar Walther

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου