τροχιές

Με την πράξη να ανακαλύπτουμε αλήθειες και πάλι με την πράξη να τις ελέγχουμε και να τις αναπτύσσουμε.../Πράξη, γνώση και ύστερα πάλι πράξη˙ η μορφή αυτή της κυκλικής επανάληψης είναι ατελεύτητη.

Μάο ΤσεΤουνγκ


Το συμβάν δεν είναι ο Άλλος του Λόγου αλλά ο 'Αλλος της φιλοσοφίας, όπως ορίζεται σύμφωνα με την πλατύτερη έννοια της πολύπλοκης δομής του, αντί να ορίζεται μόνο με όρους ''παρουσίας".

Francois Laruelle




Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Πύλη


Κλαίω την σβησμένη λατρεία, που ψάχνει ο ζητιάνος σαν γουρούνι στα αποκαίδια σου χρόνε, λουσμένος με την τιποτένια δύναμη του ουρανού δεν ακούει παρα μόνο το σατανικό γέλιο του κυπαρισσιού που περπατάει προς το μέρος του.

Κλαίω την τύφλωση που δεν έρχεται και με βασανίζουν ακόμα μέσα στους ναούς των σκιάχτρων επειδή λέει δεν τα κοιτάζω στα μάτια, οι πηγές στερεύουν τη νύχτα απο τις πατημασιές της παγωνιάς, και ο σιδερένιος ποταμός καλύπτει τα κορμιά των αγέννητων.

Κλαίω και οι χρησμοί θα επαληθευτούν, γιατί τους ακούω να καταφτάνουν τους αλλόκοτους στρατούς του χάους,τραγουδώντας μια μελωδία που ακούς μονο δίπλα στα ηφαίστεια..

Αναρωτιέμαι ποιό κόσμο φαίρνουν τώρα

Balthasar Walther

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου